Dit is wat een SEO bureau voor jouw website kan betekenen

Vroeger was het ingewikkelder om een bedrijf bekender te maken, maar dat is tegenwoordig niet meer het geval. Dit komt door de opkomst van het internet. Veel bedrijven kiezen ervoor om een website te maken met alle relevante informatie. Om de vindbaarheid van de website te verbeteren, is het handig om bezig te gaan met SEO. Daar kan je een SEO-bureau voor inschakelen. Wil jij hier meer over weten? Lees dan verder.

 

Inhoud van SEO

 

Het kan zijn dat je nog niet helemaal op de hoogte bent van wat SEO is. SEO is een afkorting die afkomstig is uit de Engelse taal. Het staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachine optimalisatie in het Nederlands. Door SEO toe te passen, kan de vindbaarheid van de website verbeterd worden. Dit zal uiteindelijk leiden tot meer bezoekers en dus waarschijnlijk klanten. SEO bestaat wel uit veel methoden en technieken die ingezet kunnen worden om er een succes van te maken. De belangrijkste methode wordt linkbuilding genoemd.

 

Optimalisatie van website

 

En nu even over de voordelen van een seo bureau in Amsterdam. Je moet eerst begrijpen dat het voor SEO de website optimaal moet functioneren. Het is namelijk belangrijk dat een zoekmachine niet in de war raakt van de website. Door een SEO-bureau in te schakelen, kan je ervoor zorgen dat de website optimaal gaat werken. Een SEO-bureau zal eerst gaan kijken hoe de website in elkaar zit en mogelijke problemen oplossen. Hierdoor ben je dus al een stuk dichter bij een succesvolle SEO-strategie.

 

Onderzoek naar zoekwoorden

 

Het tweede voordeel heeft te maken met de zoekwoorden. Mensen zoeken op bepaalde woorden om een bepaald product te vinden. Bij SEO spelen de zoekwoorden dus een enorm grote rol en het is van belang dat deze zoekwoorden zorgvuldig worden uitgekozen. Als je nieuw bent in dit vakgebied kan het lastig zijn om te bepalen welke zoekwoorden het beste zijn. Gelukkig kan een SEO-bureau jou daar goed mee helpen. Het is zelfs zo dat het SEO-bureau een zoekwoordenonderzoek zal uitvoeren. Natuurlijk kan je voor relevante elke vraag seo advies in Amsterdam krijgen. 

 

Onderzoek naar concurrenten

 

Elk bedrijf weet dat je beter moest presteren dan concurrenten om klanten te kunnen krijgen en deze te behouden. Dit is bij SEO ook een belangrijk onderdeel. Om die reden zal een SEO-bureau onderzoek gaan doen naar de concurrenten. Door dit onderzoek kan het SEO-bureau erachter komen wat jouw bedrijf zo uniek maakt op de markt. Daar zal het SEO-bureau verder op in gaan spelen zodat SEO een groot succes wordt. Dat is natuurlijk een belangrijk voordeel van een SEO-bureau die jou gaat helpen met het bedenken van de beste SEO-strategie. 

Zo regel je een betrouwbare oppas voor je kinderen

Het is niet erg om extra hulp in te schakelen voor jouw kinderen. Veel ouders kunnen zich daar schuldig over voelen, maar dat is helemaal niet nodig. Het is juist goed om een oppas in te zetten. Het is alleen wel belangrijk dat het een betrouwbare oppas is. Kan jij wel wat tips gebruiken voor het vinden van een betrouwbare oppas? Zoek dan niet meer verder, maar blijf hieronder verder lezen. 

 

In de omgeving

 

De kans is groot dat je voor veel dingen in het leven om advies vraagt. Het advies vraag je waarschijnlijk bij mensen binnen jouw eigen omgeving. Die omgeving is dan ook een goede plek om de zoektocht naar een betrouwbare oppas te starten. Het is voor de meeste ouders een fijn idee dat iemand uit de omgeving een goede oppas kan aanraden. Zo weet je zeker dat er goed wordt gezorgd voor de kinderen. 

 

Wie je in de omgeving kan vragen, hangt uiteraard een beetje van de omgeving af. Gaat jouw kind al naar school? Dan kan je natuurlijk andere ouders op het schoolplein vragen. Hebben jouw vrienden zelf ook kinderen? Dan kunnen zij jou wellicht in contact brengen met een betrouwbare oppas. 

 

Op het internet 

 

Waar kijk jij het eerste als je op zoek bent naar een product of dienst? Waarschijnlijk op het internet en dat is in deze tijd meer dan normaal. Tegenwoordig kan je alles online vinden en dat geldt ook voor een oppas. Op het internet kan je vaak advertenties vinden van een oppas die jou graag zou willen helpen. 

 

Een oppas vinden op het internet is niet zo ingewikkeld. Je kan bijvoorbeeld zoeken op ‘oppas in Haarlem’ en dan zul je veel resultaten te zien krijgen. Kijk eens gerust rond en lees alle advertenties zorgvuldig door. Als je een selectie hebt gemaakt, kan je contact opnemen met meerdere mensen om vervolgens te bepalen welke oppas het beste bij jouw gezin past. Vergeet niet om te zoeken naar reviews over de oppas! 

 

Via een oppasservice 

 

Misschien heb je er wel van gehoord: een oppasservice. Een oppasservice kan een goede manier zijn om een betrouwbare oppas te vinden. Een oppasservice zoals Korall’s Kids Care gaat namelijk kijken naar jouw wensen voor een oppas. Vervolgens wordt er gekeken welke persoon het meest geschikt is als oppas binnen jouw gezin. 

 

Het voordeel van een oppasservice is dat elke oppas wordt gescreend. Dit betekent dat er onder andere wordt gekeken naar de achtergrond van de oppas. Hiernaast wordt er gekeken naar het gedrag van een oppas op het internet. Denk aan social media. Zo weet jij zeker jij gekoppeld wordt aan een betrouwbare oppas voor jouw kinderen.

Deze 5 feitjes over bamboe wist jij nog niet

Iedereen weet wel ongeveer hoe bamboe eruitziet. Toch zijn er nog veel dingen over bamboe die de meeste mensen nog niet weten. Ben jij op zoek naar een aantal leuke feitjes over bamboe? Zoek dan niet meer verder. De leukste vijf feitjes over bamboe zijn hieronder voor jou verzameld, dus lees snel verder! 

 

Goed voor de lucht

Het is je vast niet ontgaan dat de lucht door de uitstoot niet meer zo schoon is als dat het ooit was. Bamboe kan voor verandering zorgen, omdat de bamboe veel CO2 kan opslaan. De CO2 zorgt er weer voor dat de lucht schoon wordt. Dit heeft natuurlijk een hele goede invloed op het milieu. Als jij dus op zoek bent naar een manier om het milieu te helpen, kan je wellicht gaan oriënteren naar producten die gemaakt zijn van bamboe. 

 

Bamboe groeit snel 

Waarschijnlijk heb je hier nog nooit van gehoord, maar bamboe is een plant die het snelst groeit van alle andere planten. Hoe snel groeit bamboe? Nou, het kan maximaal 91 centimeter gaan groeien en dat per dag! Je kan dus zelf uitrekenen hoe veel bamboe kan groeien in een week en laat staan een maand. 91 centimeter per dag was wel een uitzonderlijk geval, maar toch blijft de bamboe het snelst groeien. 

 

Veel bamboesoorten

De meeste mensen denken dat er maar één bamboesoort bestaat, maar dat klopt uiteraard niet. Er bestaan namelijk belachelijk veel bamboesoorten. Elke bamboesoort heeft allerlei andere eigenschappen en dat maakt het zo uniek. Dit betekent dat bepaalde bamboesoorten ook een andere kleur hebben. Voor het bamboe toiletpapier van bamboi wordt bijvoorbeeld een FSC gecertificeerde bamboe gebruikt. 

 

Op verschillende plaatsen

Misschien vraag jij je nu wel af waar bamboe dan precies groeit. De bamboe groeit het beste in gebieden waar het tropisch is. Daardoor zal je niet zo snel bamboe zien groeien in Nederland. Je kan bamboe wel zien groeien in bijvoorbeeld Azië of Afrika. Bamboe kan overigens op verschillende plekken groeien. Het kan in bossen groeien, maar ook op speciale plantages voor bamboe. De plantages zorgen ervoor dat de panda’s geen last hebben van het oogsten van de bamboe. Er blijft genoeg bamboe over voor de schattige panda’s. 

 

Hartstikke sterk

In de eerste instantie ziet bamboe er niet altijd heel sterk uit. Het ziet er soms uit alsof het makkelijk te breken is, maar niets is minder waar. Bamboe is namelijk veel sterker dan normaal hout en dat verwachten veel mensen niet. Dit betekent dat je bamboe wel kan buigen, maar het zal niet breken. Hierdoor wordt bamboe steeds vaker gebruikt voor allerlei soorten projecten. Het is zoals eerder gezegd ook nog eens een duurzame keuze.

Make-over met een zonnebril voor kale mannen

Make-over met een zonnebril voor kale mannen

Trends en ontwerpen in zonnebrillen zijn altijd in beweging, maar er zijn enkele stijlen die tijdloos en veelzijdig zijn voor de meeste gezichtsvormen. Omdat ze vaak worden gekocht met het oog op de gezichtsvorm, moeten ze passen bij het uiterlijk van de persoon om ze te laten opvallen

Zonnebrillen voor kale mannen

Omdat zonnebrillen zijn ontworpen om functioneel en modieus te zijn, kunnen ze ook het uiterlijk van kale mannen verheffen en ze een chique en scherpe uitstraling geven. Om te weten welke zonnebril voor kale mannen het beste is, is het belangrijk om de onderliggende gezichtsvorm en persoonlijke stijl te begrijpen. 

Zonnebril en gezichtsvorm

Hoewel een kaal hoofd de gelaatstrekken er anders uit kan laten zien, is het belangrijk om de basisvorm van het gezicht te onthouden bij het kopen van een zonnebril voor kale mannen. Aangezien de ruimte op het voorhoofd qua uiterlijk groter wordt en het gezicht langer, is de algemene vuistregel om te investeren in zonnebrillen met grote lenzen. 

Zonnebril met piloten montuur

Ovaalvormig gezicht: deze gezichtsvorm past goed bij de meeste brillenontwerpen en lensvormen en kan de gelaatstrekken mooi in evenwicht brengen. Hoewel het kopen van een zonnebril voor heren die kaal zijn een uitdaging kan zijn, maakt het hebben van een ovaalvormig gezicht het gemakkelijker. De veelzijdigheid van de gezichtsvorm werkt het beste met rechthoekige, piloten-, ronde en zelfs randloze zonnebrillen.

Zwarte rechthoekig omrande zonnebril

Vierkant gevormd gezicht: Zonnebrillen voor kale mannen met vierkante gezichtsvormen kunnen moeilijk te navigeren zijn vanwege het verschil tussen de gezichtshoeken. De beste zonnebril voor kale mannen met vierkante gezichten is om te gaan voor een rondere en ovale zonnebril. Aangezien de fundamentele regel bij het kopen van een zonnebril is om altijd voor contrast te gaan, kunnen ronde of ovale zonnebrillen voor kale mannen wonderen verrichten en jouw uiterlijk opfleuren. 

Kastanjebruine zonnebril met ronde rand

Rond gezicht: Zonnebrillen voor kale mannen met ronde gezichten kunnen intimiderend zijn, omdat het gebrek aan gezichtsdefinitie een reden kan zijn om onzeker te worden over hun uiterlijk. Dit is waar zonnebrillen een grote hulp zijn, omdat ze kunnen helpen om een ​​aantal hoeken in het gezichtsprofiel te brengen. Volgens de standaardregel van contrast moeten kale mannen met ronde vormen gaan voor langwerpige zonnebrillen, zoals rechthoekige of een strakke Oakley zonnebril.

Zwarte zonnebril met wikkelrand

Hartvormig gezicht: Het hartvormige gezicht bij mannen is goed uitgebalanceerd in hoeken, met een gedefinieerde kaak en een breed voorhoofd. Daarom zou de standaardkeuze voor kale mannen zijn om te investeren in een zonnebril die de gezichtsvorm accentueert. De gedefinieerde kin kan worden uitgebalanceerd met een geweldige vierkante of rechthoekige zonnebril. 

Vierkante zonnebril

Het kopen van een zonnebril voor kale mannen kan een ontmoedigend vooruitzicht zijn, maar de sleutel is om je gezichtsvorm te kennen zodat je de juiste zonnebril op kan zetten.

 

Feestje! Wat heb je nodig voor de ultieme kinderparty?

Feestje! Wat heb je nodig voor de ultieme kinderparty?

Iedereen kent nog wel de zenuwachtige anticipatie van het jarig zijn als kind. Veel te vroeg wakker worden op de dag van je verjaardag en alvast fantaseren wat deze 10e verjaardag voor je in petto heeft. Elke ouder wil deze dag voor zijn/haar kind natuurlijk extra speciaal maken en daar hoort natuurlijk een kinderfeestje bij. Maar wat heb je nou nodig om zo’n kinderfeestje tot een onvergetelijke dag te maken? Wij zochten het voor je uit.

Thema:

Allereerst kies een thema. Voor kinderen is er niet leukers dan zich te verkleden en zich voor een dag piraat, brandweerman of prinses te voelen. Alle aankleding, entertainment muziek etc. kan je aanpassen om het thema nog meer kracht bij te zetten. Licht de ouders van tevoren in zodat zij hun kinderen in een passende outfit naar het feestje kunnen laten komen.

Eten en snoep

Een kinderhand is gauw gevuld, vooral als daar iets met suiker in zit. Ook al loop je het gevaar dat je huis afgebroken wordt door een legertje kids high van de suiker en de e-nummers, snoep kan natuurlijk niet ontbreken. Houdt rekening met het thema als je inkopen gaat doet. Als de kids ook blijven voor het avondeten is het natuurlijk van belang om van tevoren eventuele allergieën uit te vragen bij de ouders. 

Decoratie:

Het feestje is natuurlijk niet af zonder de nodige feestartikelen. Denk bijvoorbeeld aan wanddecoratie, party hoedjes, tafeldecoraties en cijfer ballonen waarmee duidelijk wordt hoe oud je kroost is geworden. Enkele artikelen die je misschien wil vermijden in verband met de ravage en mogelijke gehoorbeschadiging: Fluitjes, vuvuzela’s, en confetti. 

Entertainment en activiteiten:

Spelletjes doen het natuurlijk altijd goed, neem ook hierbij weer het thema in acht. Ook is het wellicht leuk om kleine prijsjes te verbinden aan de spelletjes zodat de kids nog meer opgaan in het spel. Als je geluk hebt kan je misschien een buurman of gekke oom strikken om zich in een piratenpak te hijsen en een kleine voorstelling te geven. Ook muziek is belangrijk, mogelijk kan je het feestje afsluiten met een mini kinderdisco. Bedenk dat de concentratiespanne van jonge kinderen niet al te hoog is, een activiteit zou ongeveer vijftien tot twintig minuten moeten duren. 

Kinderfeestjes zijn onvergetelijk, voor de kinderen. Voor ouders kan het ook voor een hoop stress zorgen. Zorg daarom dat je op tijd begint met plannen en een uitgebreide checklist maakt. Zo wordt de dag een feestje voor jong en oud. 

Werk jij met water? Dit is wat je moet weten over de risico’s

Werkt jouw bedrijf met water? Bijvoorbeeld door gebruik te maken van proceswater, chemische installaties of als zwembad? Waar met water wordt gewerkt, bestaan risico’s voor de volksgezondheid. Deze risico’s worden geanalyseerd en beperkt. Er zijn wetten en regels over het omgaan met water. Dit is wat je moet weten om de risico’s zoveel mogelijk te beperken.

Risicoanalyse maken

Wanneer je werkt met water, is het belangrijk een risicoanalyse te maken. Wat kan er fout gaan? Wat zijn daar de gevolgen van? Vooral als het gaat om water dat kan worden opgepompt en worden verwerkt tot drinkwater, is een analyse over eventuele verontreiniging belangrijk.

Door een risicoanalyse te maken, stel je vast welke risicovolle gebeurtenissen er kunnen zijn. Zo kan verontreinigd water bijvoorbeeld door hevige regen de pompput instromen. Water kan ook onvoldoende gezuiverd worden. Waterbehandeling is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat water verantwoord gebruikt kan worden.

Afvalwater lozen mag niet zomaar

Bedrijven kunnen hun afvalwater lozen op het riool. Hiervoor zijn afspraken gemaakt met lokale overheden of met de Rijksoverheid. Er zijn voorschriften aan gebonden. Die zijn opgenomen in vergunningen en algemene regels. Bedrijven mogen hun afvalwater niet zomaar lozen.

De Waterkwaliteitsbeheerder is de toezichthouder op het lozen van afvalwater. Vaak gaat het dan om waterschappen of zuiveringsschappen. Bedrijven die vragen hebben over het lozen van afvalwater, kunnen bij de Unie van Waterschappen vragen wie de beheerder is en hun vraag daar neerleggen.

Legionella ligt op de loer

Legionella ligt bij het werken met water al snel op de loer. Neem bijvoorbeeld een zwembad. Het water is hier tussen de 20 en de 50 graden Celsius. Dat is de ideale temperatuur voor een legionellabacterie om te groeien. Wanneer het water in hele kleine druppeltjes in de lucht komt, kan iemand de bacterie inademen en besmet raken.

Een legionellabacterie zorgt voor een legionellabesmetting. Vaak worden mensen daar niet ziek van, maar als er klachten ontstaan, zin dat griepachtige klachten. Heel soms kan de bacterie een ernstige longontsteking veroorzaken. Daarom is het belangrijk om maatregelen te treffen om een besmetting te voorkomen.

Werken met een legionella beheersplan

Een legionella beheersplan is verplicht voor zogenaamde prioritaire locaties. Er wordt beoordeeld of de gehele installatie aan de voorschriften voldoet. Ook wordt vastgelegd hoe je een legionellabesmetting voorkomt.

Een inspecteur komt langs om een inventarisatie te doen. De bevindingen worden dan onder vier ogen besproken met de inspecteur. Daarna ontvangt het bedrijf een uitgebreide rapportage en een overzicht van installatietechnische aanpassingen.

Maak gebruik van Zonne-energie in Hoofddorp

Maak gebruik van Zonne-energie in Hoofddorp

Zonnepanelen kopen in Hoofddorp kan inmiddels wel gezien worden als een lokale rage. Er gaan steeds meer zonnepanelen in deze stad over de toonbank. Zowel particuliere woningeigenaren als bedrijfseigenaren zetten de stap om de daken van hun huizen en bedrijven met zonnepanelen te bedekken, om op die manier energie te besparen, voordeliger uit te zijn en ook een steentje bij te dragen aan een beter milieu en klimaat. De fabrikant heeft naast deze basis voordelen nog veel meer te bieden. Een groot voordelen van plaatsing van zonnepanelen op uw bedrijfsdak of woning dak, is het feit dat dit tegenwoordig financieel aantrekkelijker is dan ooit tevoren. Dit heeft onder meer te maken met de beschikbaarheid van goedkope zonnepanelen vandaag de dag. Doordat er veel energiebedrijven zijn die zonnepanelen aanbieden en de panelen geavanceerder en efficiënter zijn geworden, is de prijs gezakt.

 

Subsidie voor zonnepanelen

Goedkope zonnepanelen in overvloed dus. Maar ook omdat er subsidies via de overheid beschikbaar zijn, zijn zonnepanelen een goede investering. Een goede investering met een hoog rendement is verder bij zonnepanelen het geval, omdat ze zich snel terugverdienen. Nog niet zo heel lang geleden bedroeg de terugverdientijd van zonnepanelen kopen Hoofddorp zo’n zeven tot acht jaar. Maar door de hogere opbrengst, het bovengemiddeld hoog rendement van goede merken en de grotere efficiëntie van moderne panelen is deze tijdspanne teruggelopen naar gemiddeld slechts zes jaar. Omdat zonnepanelen van kwaliteit al snel een levensduur hebben richting 25 jaar of zelfs langer, profiteert u na het terugverdienen dus feitelijk zo’n 19 à 20 jaar lang van een gratis stroomvoorziening. Ten slotte hebben zonnepanelen een positief effect op de woningwaarde: huizen worden er aanzienlijk meer waard van en krijgen natuurlijk ook een beter energielabel opgeplakt.

 

Voordelen van zonnecellen

Nog weer een andere pro van goede en betrouwbare zonnepanelen kopen Hoofddorp is het feit dat zonnepanelen vandaag de dag weinig onderhoud nodig hebben. De natuur doet hier namelijk zelf zijn werk. Door regenval en wind worden de panelen afgespoeld of waait het vuil weg en blijven de panelen voldoende schoon voor een mooie rendement. Eigenlijk is het niet meer dan een- of tweemaal per jaar nodig om de panelen even met een vochtige doek te reinigen. Pas hierbij wel op voor zandresten, want die kunnen de zonnecellen van uw panelen beschadigen. Om nog even door te gaan, is een ander pluspunt van zonnepanelen het feit dat u hiermee zelfs geld kunt verdienen. Het te veel opgewekt stroom kunt u namelijk terugleveren aan het stroomnetwerk en, zoals dat heet, salderen. Per kW stroom krijgt u via de netwerkbeheerder cq. energieleverancier die uw stroom inkoopt dan een bepaald bedrag terug.

 

Capaciteit van het zonnepaneel

Let bij uw keuze voor zonnepanelen kopen in Hoofddorp ten slotte nog op de capaciteit van het zonnepaneel. De capaciteit van paneel kan van merk tot merk en model tot model behoorlijk variëren. Het vermogen van uw zonnepaneel wordt uitgedrukt in zogenoemde Wattpiek (Wp). Doorgaans geldt als stelregel dat hoe hoger de Wp-opbrengst is, hoe hoger de capaciteit van het zonnepaneel. Maar toch is de capaciteit niet allesbepalend, laat staan zaligmakend. Ook andere factoren spelen een rol bij het behalen van de meest interessante opbrengst voor uw woning of bedrijfspand.

 

Efficiency van het zonnepaneel

Om te kunnen besparen betekent het ook dat u rekening moet houden met de efficiency van het zonnepaneel. De minst efficiënte zonnepanelen vandaag de dag hebben een efficiëntie graad van ongeveer 13-14 procent. Kiest u echter voor een duurder en geavanceerder zonnepaneel model, dan kan de efficiency van het zonnepaneel stijgen tot wel 21 procent. Natuurlijk betaalt u daarvoor een hogere prijs, maar op termijn betaalt deze investering zich weer terug door het interessante rendement dat u behaalt en de korte terugverdientijd. Ben je enthousiast geworden? Laat dan direct een zonnepanelen installatie plaatsen!

Het oude stadspark van Phichit in Thailand

Phichit provincie ligt 345 kilometer ten noorden van Bangkok. Vandaag, Phichit provincie staat bekend om zijn landbouwproducten zoals rijst, maïs, groene erwten, jackfruit, pomelo, en mango. Eeuwen geleden speelde de stad Phichit, de provinciehoofdstad, een belangrijke rol in het Koninkrijk Sukhothai. Vanwege het historische belang, zijn er veel dingen te zien en te bewonderen in Phichit, en een dergelijke plaats is de oude stad of Muang Kao.

De Oude Stad vandaag is een park en ligt binnen de grenzen van de oude en is nu een openbare tuin. Het Oude Stadspark is de thuisbasis van twee van de belangrijkste kloosters van de provincie Phichit. U een 800 jaar oude Boeddha beeld gehuisvest in de Wat Nakhon Chum zien. Deze tempel dateert uit het Sukhothai-tijdperk. Een paar honderd meter van Wat Nakhon Chum is de Wat Mahathat, die ook uit de Sukhothai periode. Bij wat Mahathat, kan men een geruïneerde chedi en delen van vele andere kloosters zien.

Het Oude Stadspark van Phichit ligt op ongeveer 11 kilometer van de huidige stad Phichit. Volgens archeologische vondsten, wordt aangenomen dat de Wat Nakhon Chum was het centrum van eed-nemen tijdens de Sukhothai periode. Op slechts 300 meter van deze tempel is de Wat Mahathat en vele opgravingen daar hebben opgegraven Boeddha beelden en aardewerk items.

Vandaag wordt het park gepromoot als een arboretum door de overheid en veel lokale bevolking en toeristen gaan er om te ontspannen en te genieten met vrienden en familie. Het park heeft ook enkele sculpturen uit Tai literatuur, die buitenlandse toeristen vinden zeer interessant.

Voor een complete verandering van omgeving (en slechts een korte treinrit van een centraal gelegen Amsterdam hostel) de stranden van Zandvoort zijn de plek om te gaan. De beroemde zandduinen helpen bieden natuurlijke bescherming voor de stad (die eigenlijk ligt onder de zeespiegel) tegen de elementen en natuurlijke erosie.

Bezoek de prachtige stadsparken en open ruimtes van Amsterdam

Openbare parken en groene ruimtes van een stad zeggen veel over de plaats en de mensen die er wonen. De stadsparken van de Nederlandse hoofdstad zijn geen uitzondering en zijn meestal gunstig gelegen in de buurt van veel van de centrale Amsterdam hostels. Wanneer u met een beperkt budget reist, is tijd doorbrengen in een van de openbare parken een ideale activiteit om de tijd te doden op een ontspannen dag. Mensen kijken, prachtige landschappen en geweldige sfeer – deze mooie stad parken hebben het allemaal.

Een paar niet te missen parken

Bovenaan de lijst van de beste en populairste parken van de stad staat het Vondelpark. Dit 120 hectare grote park werd ontworpen en gebouwd in de jaren 1800 door de beroemde ontwerper van ‘s werelds grootste tulpenveld, Keukenhof. Vandaag de dag is het park een oase in de stad, weg van het toeristische pad en vol serene paden, beschikken over vijvers, fonteinen, speeltuinen, en zelfs een rozentuin.

Een zeer populaire Amsterdamse hostel is, in feite, gelegen in het midden van het park. In het weekend, en vooral tijdens warmer weer, dalen de lokale bevolking en toeristen af op deze mooie open groene ruimte voor skaten, slenteren of zonnebaden. Er zijn ook in het weekend livemuziekconcerten en theaterproducties in het park.

Een levendige menigte

Reizende muziekliefhebbers kunnen naar het Westerpark, net buiten het stadscentrum. Het park terrein en gebouwen gebruikt om een oude gasfabriek, die nu is uitgegroeid tot de thuisbasis van een eclectische scala aan winkels, bars, coffeeshops en boetieks.

Elke lokale Amsterdam hostel personeel in staat zal zijn om advies en aanwijzingen over hoe je naar dit unieke park, dat is niet alleen een uitstekende locatie voor een dag van picknicken, wandelen, of zonnebaden, maar is ook een populaire muzieklocatie voor een aantal vrij grote artiesten. Lenny Kravitz, Radiohead en Madness hebben allemaal op deze locatie gespeeld.

City Park Planning met behulp van betonnen fonteinen

Fonteinen maken deel uit van stadsparken sinds de Babyloniërs en de Hangende Tuinen. In de oudheid dienden fonteinen in het park als waterbron voor paarden en mensen. Helaas, dit sterk verhoogd het risico op ziekte, samen met het ontbreken van een gesloten riolering. De Romeinen waren de eerste mensen die betonnen fonteinen bouwden. Ze waren de eerste beschaving om daadwerkelijk te werken met iets dicht bij “Portland cement”, met behulp van de as van vulkanen om de fosfor en bitumen om het te genezen.

Fast forward van de val van het Romeinse Rijk naar de Renaissance periode en gedurende deze tijd, het concept van een sierfontein opgedaan heropleving. Vele fonteinen werden gesneden uit marmer en harde steen; nochtans, begonnen de concrete fonteinen in populariteit als keus van het fonteinmateriaal te groeien. Ook tijdens de renaissance periode kwam het idee dat stadsparken moeten minder functioneel en meer recreatieve.

Met de Industriële Revolutie en de mogelijkheid om water te circuleren onder druk, in plaats van door de zwaartekracht valt af van aquaducten, de sierfontein werd een middelpunt in de moderne stad park ontwerp, te beginnen in de jaren 1840. Het was niet tot de uitvinding van echte “Portland cement” in de jaren 1870 dat cement fonteinen in het stadspark planning werd een standaard ontwerp item dat stedenbouwkundigen gebouwd rond.

Eeuwwisseling

Terwijl de meeste fonteinen ‘ingebouwde stadsparken werden geïnspireerd door klassieke ontwerpen, verschillende “modernistische” ontworpen muur fonteinen ook hun weg naar park ontwerp in het hele land, waaronder een aantal in Chicago, New York, en St. Louis. De fonteinen van de muur werden vaak gebruikt om parken in afzonderlijke gebieden te verdelen. Dit kan ook hebben opgenomen bladeren, alsmede een integratie van harmonieuze integratie van alle elementen in park ontwerp, naar aanleiding van de leer van Leigh Bridge en Nolan, twee opmerkelijke civic planners in de jaren 1910 en 20.