Iedereen weet wel ongeveer hoe bamboe eruitziet. Toch zijn er nog veel dingen over bamboe die de meeste mensen nog niet weten. Ben jij op zoek naar een aantal leuke feitjes over bamboe? Zoek dan niet meer verder. De leukste vijf feitjes over bamboe zijn hieronder voor jou verzameld, dus lees snel verder! 

 

Goed voor de lucht

Het is je vast niet ontgaan dat de lucht door de uitstoot niet meer zo schoon is als dat het ooit was. Bamboe kan voor verandering zorgen, omdat de bamboe veel CO2 kan opslaan. De CO2 zorgt er weer voor dat de lucht schoon wordt. Dit heeft natuurlijk een hele goede invloed op het milieu. Als jij dus op zoek bent naar een manier om het milieu te helpen, kan je wellicht gaan oriënteren naar producten die gemaakt zijn van bamboe. 

 

Bamboe groeit snel 

Waarschijnlijk heb je hier nog nooit van gehoord, maar bamboe is een plant die het snelst groeit van alle andere planten. Hoe snel groeit bamboe? Nou, het kan maximaal 91 centimeter gaan groeien en dat per dag! Je kan dus zelf uitrekenen hoe veel bamboe kan groeien in een week en laat staan een maand. 91 centimeter per dag was wel een uitzonderlijk geval, maar toch blijft de bamboe het snelst groeien. 

 

Veel bamboesoorten

De meeste mensen denken dat er maar één bamboesoort bestaat, maar dat klopt uiteraard niet. Er bestaan namelijk belachelijk veel bamboesoorten. Elke bamboesoort heeft allerlei andere eigenschappen en dat maakt het zo uniek. Dit betekent dat bepaalde bamboesoorten ook een andere kleur hebben. Voor het bamboe toiletpapier van bamboi wordt bijvoorbeeld een FSC gecertificeerde bamboe gebruikt. 

 

Op verschillende plaatsen

Misschien vraag jij je nu wel af waar bamboe dan precies groeit. De bamboe groeit het beste in gebieden waar het tropisch is. Daardoor zal je niet zo snel bamboe zien groeien in Nederland. Je kan bamboe wel zien groeien in bijvoorbeeld Azië of Afrika. Bamboe kan overigens op verschillende plekken groeien. Het kan in bossen groeien, maar ook op speciale plantages voor bamboe. De plantages zorgen ervoor dat de panda’s geen last hebben van het oogsten van de bamboe. Er blijft genoeg bamboe over voor de schattige panda’s. 

 

Hartstikke sterk

In de eerste instantie ziet bamboe er niet altijd heel sterk uit. Het ziet er soms uit alsof het makkelijk te breken is, maar niets is minder waar. Bamboe is namelijk veel sterker dan normaal hout en dat verwachten veel mensen niet. Dit betekent dat je bamboe wel kan buigen, maar het zal niet breken. Hierdoor wordt bamboe steeds vaker gebruikt voor allerlei soorten projecten. Het is zoals eerder gezegd ook nog eens een duurzame keuze.