Iedereen kent nog wel de zenuwachtige anticipatie van het jarig zijn als kind. Veel te vroeg wakker worden op de dag van je verjaardag en alvast fantaseren wat deze 10e verjaardag voor je in petto heeft. Elke ouder wil deze dag voor zijn/haar kind natuurlijk extra speciaal maken en daar hoort natuurlijk een kinderfeestje bij. Maar wat heb je nou nodig om zo’n kinderfeestje tot een onvergetelijke dag te maken? Wij zochten het voor je uit.

Thema:

Allereerst kies een thema. Voor kinderen is er niet leukers dan zich te verkleden en zich voor een dag piraat, brandweerman of prinses te voelen. Alle aankleding, entertainment muziek etc. kan je aanpassen om het thema nog meer kracht bij te zetten. Licht de ouders van tevoren in zodat zij hun kinderen in een passende outfit naar het feestje kunnen laten komen.

Eten en snoep

Een kinderhand is gauw gevuld, vooral als daar iets met suiker in zit. Ook al loop je het gevaar dat je huis afgebroken wordt door een legertje kids high van de suiker en de e-nummers, snoep kan natuurlijk niet ontbreken. Houdt rekening met het thema als je inkopen gaat doet. Als de kids ook blijven voor het avondeten is het natuurlijk van belang om van tevoren eventuele allergieën uit te vragen bij de ouders. 

Decoratie:

Het feestje is natuurlijk niet af zonder de nodige feestartikelen. Denk bijvoorbeeld aan wanddecoratie, party hoedjes, tafeldecoraties en cijfer ballonen waarmee duidelijk wordt hoe oud je kroost is geworden. Enkele artikelen die je misschien wil vermijden in verband met de ravage en mogelijke gehoorbeschadiging: Fluitjes, vuvuzela’s, en confetti. 

Entertainment en activiteiten:

Spelletjes doen het natuurlijk altijd goed, neem ook hierbij weer het thema in acht. Ook is het wellicht leuk om kleine prijsjes te verbinden aan de spelletjes zodat de kids nog meer opgaan in het spel. Als je geluk hebt kan je misschien een buurman of gekke oom strikken om zich in een piratenpak te hijsen en een kleine voorstelling te geven. Ook muziek is belangrijk, mogelijk kan je het feestje afsluiten met een mini kinderdisco. Bedenk dat de concentratiespanne van jonge kinderen niet al te hoog is, een activiteit zou ongeveer vijftien tot twintig minuten moeten duren. 

Kinderfeestjes zijn onvergetelijk, voor de kinderen. Voor ouders kan het ook voor een hoop stress zorgen. Zorg daarom dat je op tijd begint met plannen en een uitgebreide checklist maakt. Zo wordt de dag een feestje voor jong en oud.