Het is niet erg om extra hulp in te schakelen voor jouw kinderen. Veel ouders kunnen zich daar schuldig over voelen, maar dat is helemaal niet nodig. Het is juist goed om een oppas in te zetten. Het is alleen wel belangrijk dat het een betrouwbare oppas is. Kan jij wel wat tips gebruiken voor het vinden van een betrouwbare oppas? Zoek dan niet meer verder, maar blijf hieronder verder lezen. 

 

In de omgeving

 

De kans is groot dat je voor veel dingen in het leven om advies vraagt. Het advies vraag je waarschijnlijk bij mensen binnen jouw eigen omgeving. Die omgeving is dan ook een goede plek om de zoektocht naar een betrouwbare oppas te starten. Het is voor de meeste ouders een fijn idee dat iemand uit de omgeving een goede oppas kan aanraden. Zo weet je zeker dat er goed wordt gezorgd voor de kinderen. 

 

Wie je in de omgeving kan vragen, hangt uiteraard een beetje van de omgeving af. Gaat jouw kind al naar school? Dan kan je natuurlijk andere ouders op het schoolplein vragen. Hebben jouw vrienden zelf ook kinderen? Dan kunnen zij jou wellicht in contact brengen met een betrouwbare oppas. 

 

Op het internet 

 

Waar kijk jij het eerste als je op zoek bent naar een product of dienst? Waarschijnlijk op het internet en dat is in deze tijd meer dan normaal. Tegenwoordig kan je alles online vinden en dat geldt ook voor een oppas. Op het internet kan je vaak advertenties vinden van een oppas die jou graag zou willen helpen. 

 

Een oppas vinden op het internet is niet zo ingewikkeld. Je kan bijvoorbeeld zoeken op ‘oppas in Haarlem’ en dan zul je veel resultaten te zien krijgen. Kijk eens gerust rond en lees alle advertenties zorgvuldig door. Als je een selectie hebt gemaakt, kan je contact opnemen met meerdere mensen om vervolgens te bepalen welke oppas het beste bij jouw gezin past. Vergeet niet om te zoeken naar reviews over de oppas! 

 

Via een oppasservice 

 

Misschien heb je er wel van gehoord: een oppasservice. Een oppasservice kan een goede manier zijn om een betrouwbare oppas te vinden. Een oppasservice zoals Korall’s Kids Care gaat namelijk kijken naar jouw wensen voor een oppas. Vervolgens wordt er gekeken welke persoon het meest geschikt is als oppas binnen jouw gezin. 

 

Het voordeel van een oppasservice is dat elke oppas wordt gescreend. Dit betekent dat er onder andere wordt gekeken naar de achtergrond van de oppas. Hiernaast wordt er gekeken naar het gedrag van een oppas op het internet. Denk aan social media. Zo weet jij zeker jij gekoppeld wordt aan een betrouwbare oppas voor jouw kinderen.