Zonnepanelen kopen in Hoofddorp kan inmiddels wel gezien worden als een lokale rage. Er gaan steeds meer zonnepanelen in deze stad over de toonbank. Zowel particuliere woningeigenaren als bedrijfseigenaren zetten de stap om de daken van hun huizen en bedrijven met zonnepanelen te bedekken, om op die manier energie te besparen, voordeliger uit te zijn en ook een steentje bij te dragen aan een beter milieu en klimaat. De fabrikant heeft naast deze basis voordelen nog veel meer te bieden. Een groot voordelen van plaatsing van zonnepanelen op uw bedrijfsdak of woning dak, is het feit dat dit tegenwoordig financieel aantrekkelijker is dan ooit tevoren. Dit heeft onder meer te maken met de beschikbaarheid van goedkope zonnepanelen vandaag de dag. Doordat er veel energiebedrijven zijn die zonnepanelen aanbieden en de panelen geavanceerder en efficiënter zijn geworden, is de prijs gezakt.

 

Subsidie voor zonnepanelen

Goedkope zonnepanelen in overvloed dus. Maar ook omdat er subsidies via de overheid beschikbaar zijn, zijn zonnepanelen een goede investering. Een goede investering met een hoog rendement is verder bij zonnepanelen het geval, omdat ze zich snel terugverdienen. Nog niet zo heel lang geleden bedroeg de terugverdientijd van zonnepanelen kopen Hoofddorp zo’n zeven tot acht jaar. Maar door de hogere opbrengst, het bovengemiddeld hoog rendement van goede merken en de grotere efficiëntie van moderne panelen is deze tijdspanne teruggelopen naar gemiddeld slechts zes jaar. Omdat zonnepanelen van kwaliteit al snel een levensduur hebben richting 25 jaar of zelfs langer, profiteert u na het terugverdienen dus feitelijk zo’n 19 à 20 jaar lang van een gratis stroomvoorziening. Ten slotte hebben zonnepanelen een positief effect op de woningwaarde: huizen worden er aanzienlijk meer waard van en krijgen natuurlijk ook een beter energielabel opgeplakt.

 

Voordelen van zonnecellen

Nog weer een andere pro van goede en betrouwbare zonnepanelen kopen Hoofddorp is het feit dat zonnepanelen vandaag de dag weinig onderhoud nodig hebben. De natuur doet hier namelijk zelf zijn werk. Door regenval en wind worden de panelen afgespoeld of waait het vuil weg en blijven de panelen voldoende schoon voor een mooie rendement. Eigenlijk is het niet meer dan een- of tweemaal per jaar nodig om de panelen even met een vochtige doek te reinigen. Pas hierbij wel op voor zandresten, want die kunnen de zonnecellen van uw panelen beschadigen. Om nog even door te gaan, is een ander pluspunt van zonnepanelen het feit dat u hiermee zelfs geld kunt verdienen. Het te veel opgewekt stroom kunt u namelijk terugleveren aan het stroomnetwerk en, zoals dat heet, salderen. Per kW stroom krijgt u via de netwerkbeheerder cq. energieleverancier die uw stroom inkoopt dan een bepaald bedrag terug.

 

Capaciteit van het zonnepaneel

Let bij uw keuze voor zonnepanelen kopen in Hoofddorp ten slotte nog op de capaciteit van het zonnepaneel. De capaciteit van paneel kan van merk tot merk en model tot model behoorlijk variëren. Het vermogen van uw zonnepaneel wordt uitgedrukt in zogenoemde Wattpiek (Wp). Doorgaans geldt als stelregel dat hoe hoger de Wp-opbrengst is, hoe hoger de capaciteit van het zonnepaneel. Maar toch is de capaciteit niet allesbepalend, laat staan zaligmakend. Ook andere factoren spelen een rol bij het behalen van de meest interessante opbrengst voor uw woning of bedrijfspand.

 

Efficiency van het zonnepaneel

Om te kunnen besparen betekent het ook dat u rekening moet houden met de efficiency van het zonnepaneel. De minst efficiënte zonnepanelen vandaag de dag hebben een efficiëntie graad van ongeveer 13-14 procent. Kiest u echter voor een duurder en geavanceerder zonnepaneel model, dan kan de efficiency van het zonnepaneel stijgen tot wel 21 procent. Natuurlijk betaalt u daarvoor een hogere prijs, maar op termijn betaalt deze investering zich weer terug door het interessante rendement dat u behaalt en de korte terugverdientijd. Ben je enthousiast geworden? Laat dan direct een zonnepanelen installatie plaatsen!