Phichit provincie ligt 345 kilometer ten noorden van Bangkok. Vandaag, Phichit provincie staat bekend om zijn landbouwproducten zoals rijst, maïs, groene erwten, jackfruit, pomelo, en mango. Eeuwen geleden speelde de stad Phichit, de provinciehoofdstad, een belangrijke rol in het Koninkrijk Sukhothai. Vanwege het historische belang, zijn er veel dingen te zien en te bewonderen in Phichit, en een dergelijke plaats is de oude stad of Muang Kao.

De Oude Stad vandaag is een park en ligt binnen de grenzen van de oude en is nu een openbare tuin. Het Oude Stadspark is de thuisbasis van twee van de belangrijkste kloosters van de provincie Phichit. U een 800 jaar oude Boeddha beeld gehuisvest in de Wat Nakhon Chum zien. Deze tempel dateert uit het Sukhothai-tijdperk. Een paar honderd meter van Wat Nakhon Chum is de Wat Mahathat, die ook uit de Sukhothai periode. Bij wat Mahathat, kan men een geruïneerde chedi en delen van vele andere kloosters zien.

Het Oude Stadspark van Phichit ligt op ongeveer 11 kilometer van de huidige stad Phichit. Volgens archeologische vondsten, wordt aangenomen dat de Wat Nakhon Chum was het centrum van eed-nemen tijdens de Sukhothai periode. Op slechts 300 meter van deze tempel is de Wat Mahathat en vele opgravingen daar hebben opgegraven Boeddha beelden en aardewerk items.

Vandaag wordt het park gepromoot als een arboretum door de overheid en veel lokale bevolking en toeristen gaan er om te ontspannen en te genieten met vrienden en familie. Het park heeft ook enkele sculpturen uit Tai literatuur, die buitenlandse toeristen vinden zeer interessant.

Voor een complete verandering van omgeving (en slechts een korte treinrit van een centraal gelegen Amsterdam hostel) de stranden van Zandvoort zijn de plek om te gaan. De beroemde zandduinen helpen bieden natuurlijke bescherming voor de stad (die eigenlijk ligt onder de zeespiegel) tegen de elementen en natuurlijke erosie.