Openbare parken en groene ruimtes van een stad zeggen veel over de plaats en de mensen die er wonen. De stadsparken van de Nederlandse hoofdstad zijn geen uitzondering en zijn meestal gunstig gelegen in de buurt van veel van de centrale Amsterdam hostels. Wanneer u met een beperkt budget reist, is tijd doorbrengen in een van de openbare parken een ideale activiteit om de tijd te doden op een ontspannen dag. Mensen kijken, prachtige landschappen en geweldige sfeer – deze mooie stad parken hebben het allemaal.

Een paar niet te missen parken

Bovenaan de lijst van de beste en populairste parken van de stad staat het Vondelpark. Dit 120 hectare grote park werd ontworpen en gebouwd in de jaren 1800 door de beroemde ontwerper van ‘s werelds grootste tulpenveld, Keukenhof. Vandaag de dag is het park een oase in de stad, weg van het toeristische pad en vol serene paden, beschikken over vijvers, fonteinen, speeltuinen, en zelfs een rozentuin.

Een zeer populaire Amsterdamse hostel is, in feite, gelegen in het midden van het park. In het weekend, en vooral tijdens warmer weer, dalen de lokale bevolking en toeristen af op deze mooie open groene ruimte voor skaten, slenteren of zonnebaden. Er zijn ook in het weekend livemuziekconcerten en theaterproducties in het park.

Een levendige menigte

Reizende muziekliefhebbers kunnen naar het Westerpark, net buiten het stadscentrum. Het park terrein en gebouwen gebruikt om een oude gasfabriek, die nu is uitgegroeid tot de thuisbasis van een eclectische scala aan winkels, bars, coffeeshops en boetieks.

Elke lokale Amsterdam hostel personeel in staat zal zijn om advies en aanwijzingen over hoe je naar dit unieke park, dat is niet alleen een uitstekende locatie voor een dag van picknicken, wandelen, of zonnebaden, maar is ook een populaire muzieklocatie voor een aantal vrij grote artiesten. Lenny Kravitz, Radiohead en Madness hebben allemaal op deze locatie gespeeld.